DISC Analyse en Training


DISC Analyse en Training

Al meer dan 30 jaar gebruiken miljoenen mensen de DISC profielen en instrumenten om meer over zichzelf en andere te leren. De basis van persoonlijk en professioneel succes ligt in het kennen van jezelf, het begrijpen van anderen en in het bewust zijn van de impact en gedrag van anderen.

De DISC analyse geeft je in begrijpelijke taal inzicht op jouw eigen gedragsvoorkeuren, in relatie tot de voorkeuren van anderen. De DISC analyse benoemt persoonlijke groei- en ontwikkelgebieden en geeft tips voor communicatie met anderen.

DISC wordt toegepast in veel bedrijven en organisaties voor teams en individuen. Het kan leidinggevende en medewerkers helpen om hun eigen gedrag beter te begrijpen, te leren hoe en wanneer gedrag aan te passen, hun communicatie effectiever te laten verlopen, individuele en teamprestaties te verbeteren en conflicten te verminderen. DISC kent vele toepassingsmogelijkheden en resulteert in alle gevallen tot betere resultaten van personen en teams.


DISC Analyse

Via een online vragenlijst krijg je een rapportage van je gedragsanalyse. In het daaropvolgend coachingsgesprek wordt de rapportage in combinatie met het competentieprofiel besproken.

De onderstaande rapportages zijn mogelijk:

  • Everything DISC Workplace Profiel
  • Everything DISC Management Profiel
  • Everything DISC Sales Profiel
  • Everything DISC Leaderschip Profiel
  • Everything DISC Work Of Leadership Profiel
  • Everything DISC 363 For Leaders
  • Everything Productieve Conflict


Workshop/Teamtraining

Tijdens de DISC workshop krijgen deelnemers inzicht in in hun eigen kernkwaliteiten en die van hun collega’s. Ook maken zij kennis met hun valkuilen, allergieën en uitdaging zodat ze bewust worden van hun gedrag en hoe zij hun kernkwaliteiten succesvol kunnen inzetten.Na een korte introductie en uitleg over de workshop gaan de deelnemers direct aan de slag. Het programma zit vol actieve oefeningen afgewisseld met momenten om te delen, te reflecteren en te leren. Er wordt zowel met het de hele groep als in kleine groepen gewerkt. Door middel van actieve oefeningen, reflectieopdrachten en praktijkvoorbeelden leren de deelnemers zichzelf en hun collega’s beter kennen. Hierdoor zijn ze beter met elkaar verbonden en werken ze succesvoller samen. Door het ervaringsgerichte karakter van de workshop zullen de aangeleerde inzichten nog lang blijven hangen.

De workshop is mogelijk in company of op een externe locatie.