Coaching


Coaching

Coaching is een persoonlijk ontwikkelingsproces dat wordt ingezet om wenselijke en duurzame veranderingen te realiseren. Het vraagt enige zelfreflectie en je wordt uitgedaagd om in een korte periode een flinke groei door te maken. Dit kan zowel betrekking hebben op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, relaties of carrière.

Personal Coaching

Tijdens een Personal Coaching sessie leer je bewust naar jezelf te kijken op basis van de door jou ingebrachte coachvraag. Personal Coaching is een vorm van "de spiegel voorhouden" en daardoor inzicht krijgen op lastige situaties, onderliggende oorzaken en welke keuzes je hebt. Zo krijg je weer meer grip op je eigen leven en kom je meer in de rol van regisseur in plaats van toeschouwer.


Executive Coaching

Als leider of manager binnen de top van je organisatie ben je voor vele de beslisser maar ook de inspirator en degene die meedenkt over oplossingen voor ingewikkelde vraagstukken. Je geeft richting, biedt ruimte en maakt beslissingen. Maar vaak sta je alleen aan de top. De toenemende druk om te presteren, het risico om uit angst te handelen en de disbalans tussen je privé leven en werk is groot.

Tijdens een Executive Coaching traject staat centraal hoe je, op een manier die bij je past, plannen verwezenlijkt binnen de dynamiek van de organisatie maar ook daarbuiten. Uiteraard is er aandacht voor bedrijfsvoering en businessontwikkeling. Voor de wijze waarop je jouw organisatie naar de toekomst brengt. Maar daarnaast is er ook aandacht voor persoonlijke issues.


Looopbaancoaching

Het komt vaak voor mensen wel weten dat ze iets anders moeten of willen, binnen of buiten hun eigen organisatie, maar niet precies weten wat ze nu willen. Kennelijk zitten de juiste mensen niet altijd op de juiste plek. Loopbaancoaching kan worden ingezet bij vraagstukken op het gebied van werk, scholing en carrière. En het kan voorkomen op verschillende momenten in een carrière: bij het maken van een beroepskeuze, het aangaan van een volgende carrièrestap maar ook bij bijvoorbeeld ontslag of een burnout. 

Samen gaan we op onderzoek naar je interesses, kwaliteiten en drijfveren. Zodra we deze in kaart hebben gebracht ontwikkelen we samen een actieplan hoe jouw eigenschappen het beste tot hun recht kunnen komen op de arbeidsmarkt.Of je nu een startende ondernemer bent of iemand die al 25 jaar bij hetzelfde bedrijf werkt, loopbaancoaching is geschikt voor iedereen.