Blog


  •  8-3-2019 16:14

Wanneer een kreeft groeit wordt zijn schelp heel erg krap. De kreeft blijft groeien en zijn schelp wordt steeds krapper, totdat de kreeft enorm onder druk komt te staan en zich helemaal niet meer fijn voelt. Zodra de kreeft dat gevoel heeft vlucht de kreeft naar de bodem van de zee en verschuilt zich onder een rots. Daar werkt de kreeft er hard aan om zijn oude schelp los te laten en een nieuwe schelp te maken. Dit proces herhaalt zich iedere keer als de kreeft weer groeit....

Lees Meer  
  •  16-2-2019 14:59

Heb je te maken met ontwikkelingen, dan heb je vaak ook automatisch te maken met weerstand. Ontwikkelen betekent namelijk veranderen, nieuwe dingen doen, uit je comfortzone. Het enige permanente in deze wereld is verandering. Van nature willen mensen vooruit en zich ontwikkelen, hier is onze hele evolutie op gebaseerd, echter kan weerstand ons hierin ook vaak tegenhouden. Weerstand is namelijk nooit redelijk maar wel functioneel.

Lees Meer  
  •  6-2-2019 13:47

Het delegeren en loslaten van taken is niet altijd even makkelijk. Je verliest invloed en controle, terwijl je erop moet vertrouwen dat de ander de taak goed uitvoert. Gelukkig kun je leren delegeren. Als je hierin investeert krijg je op langere termijn meer lucht. Maar niet alleen voor jezelf is delegeren van belang ook voor je team. Want door delegeren bied je je medewerkers de kans om zich beter te ontwikkelen en zo werk je aan een beter en gemotiveerder team.

Lees Meer